Sesame : a priority food allergen. : H164-156/6-2016E-PDF

"Allergic reactions are severe adverse reactions that occur when the body’s immune system overreacts to a particular allergen. These reactions may be caused by food, insect stings, latex, medications and other substances. In Canada, the priority food allergens are peanuts, tree nuts (almonds, Brazil nuts, cashews, hazelnuts, macadamia nuts, pecans, pine nuts, pistachio nuts and walnuts), sesame seeds, milk, eggs, seafood (fish, crustaceans and shellfish), soy, wheat, triticale, and mustard. Sulphites (a food additive), which do not cause true allergic reactions, are generally grouped with the priority allergens because sulphite-sensitive individuals may react to sulphites with allergy-like symptoms"--p. [1].

Lien permanent pour cette publication :
publications.gc.ca/pub?id=9.814663&sl=1

Renseignements sur la publication
Ministère/Organisme Canada. Health Products and Food Branch.
Titre Sesame : a priority food allergen.
Type de publication Monographie
Langue [Anglais]
Autres langues publiées [Français]
Édition ultérieure Sesame
Édition précédente Sesame :
Format Électronique
Document électronique
Note(s) Title from caption.
Issued also in French under title: Sésame : allergène alimentaire prioritaire.
Information sur la publication Ottawa : Health Canada, 2016.
Description [4] p.
ISBN 978-0-660-05123-9
Numéro de catalogue
  • H164-156/6-2016E-PDF
Numéro de catalogue du ministère Pub.: 160014
Descripteurs Allergies
Food
Food safety
Demander des formats alternatifs
Pour demander une publication dans un format alternatif, remplissez le formulaire électronique des publications du gouvernement du Canada. Utilisez le champ du formulaire «question ou commentaire» pour spécifier la publication demandée.
Date de modification :