Sulphites : priority allergens. : H164-156/8-2016E-PDF

"Allergic reactions are severe adverse reactions that occur when the body’s immune system overreacts to a particular allergen. These reactions may be caused by food, insect stings, latex, medications and other substances. In Canada, the priority food allergens are peanuts, tree nuts (almonds, Brazil nuts, cashews, hazelnuts, macadamia nuts, pecans, pine nuts, pistachio nuts and walnuts), sesame seeds, milk, eggs, seafood (fish, crustaceans and shellfish), soy, wheat, triticale, and mustard. Sulphites (a food additive), which do not cause true allergic reactions, are generally grouped with the priority allergens because sulphite-sensitive individuals may react to sulphites with allergy-like symptoms. Those who have asthma are most at risk to sulphite sensitivity and other forms of sulphite reactions"--p. [1].

Lien permanent pour cette publication :
publications.gc.ca/pub?id=9.814668&sl=1

Renseignements sur la publication
Ministère/Organisme Canada. Health Products and Food Branch.
Titre Sulphites : priority allergens.
Type de publication Monographie
Langue [Anglais]
Autres langues publiées [Français]
Édition ultérieure Sulphites
Édition précédente Sulphites
Format Électronique
Document électronique
Note(s) Title from caption.
Issued also in French under title: Sulfites : allergènes prioritaires.
Information sur la publication Ottawa : Health Canada, 2016.
Description [4] p. : photographs
ISBN 978-0-660-05127-7
Numéro de catalogue
  • H164-156/8-2016E-PDF
Numéro de catalogue du ministère Pub.: 160018
Descripteurs Allergies
Food processing
Food safety
Demander des formats alternatifs
Pour demander une publication dans un format alternatif, remplissez le formulaire électronique des publications du gouvernement du Canada. Utilisez le champ du formulaire «question ou commentaire» pour spécifier la publication demandée.
Date de modification :