Eggs : a priority food allergen. : H164-156/3-2017E-PDF

"Allergic reactions are adverse reactions that occur when the body’s immune system overreacts to a particular allergen. These reactions may be caused by food, insect stings, latex, medications and other substances. In Canada, the priority food allergens are peanuts, tree nuts (almonds, Brazil nuts, cashews, hazelnuts, macadamia nuts, pecans, pine nuts, pistachio nuts and walnuts), sesame seeds, milk, eggs, fish, crustaceans and molluscs, soy, wheat or triticale (a hybrid of wheat and rye grains), and mustard. Sulphites (a food additive), which do not cause true allergic reactions, are generally grouped with the priority allergens because sulphite-sensitive individuals may react to sulphites with allergy-like symptoms"--p. [1].

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publications.gc.ca/pub?id=9.840948&sl=1

Renseignements sur la publication
Ministère/Organisme Canada. Health Canada.
Titre Eggs : a priority food allergen.
Type de publication Monographie
Langue [Anglais]
Autres langues publiées [Français]
Édition précédente Eggs
Format Électronique
Document électronique
Note(s) Title from caption.
Issued also in HTML format.
Issued also in French under title: Œuf : allergène alimentaire prioritaire.
Information sur la publication [Ottawa : Health Canada], 2017.
Description [4] p. : col. ill.
ISBN 978-0-660-09026-9
Numéro de catalogue
  • H164-156/3-2017E-PDF
Numéro de catalogue du ministère 170190
Descripteurs Allergies
Eggs
Food safety
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