Crustaceans and molluscs : priority food allergens. : H164-156/5-1-2017E-PDF

"Fish, crustaceans and molluscs are sometimes collectively referred to as seafood. Crustaceans and molluscs are sometimes collectively referred to as shellfish. Allergic reactions are adverse reactions that occur when the body’s immune system overreacts to a particular allergen. These reactions may be caused by food, insect stings, latex, medications and other substances. In Canada, the priority food allergens are peanuts, tree nuts (almonds, Brazil nuts, cashews, hazelnuts, macadamia nuts, pecans, pine nuts, pistachio nuts and walnuts), sesame seeds, milk, eggs, fish, crustaceans and molluscs, soy, wheat or triticale (a hybrid of wheat and rye grains), and mustard. Sulphites (a food additive), which do not cause true allergic reactions, are generally grouped with the priority allergens because sulphite-sensitive individuals may react to sulphites with allergy-like symptoms"--p. [1].

Lien permanent pour cette publication :
publications.gc.ca/pub?id=9.841052&sl=1

Renseignements sur la publication
Ministère/Organisme Canada. Health Canada.
Titre Crustaceans and molluscs : priority food allergens.
Type de publication Monographie
Langue [Anglais]
Autres langues publiées [Français]
Format Électronique
Document électronique
Note(s) Title from caption.
Issued also in HTML format.
Issued also in French under title: Crustacés et mollusques : allergènes alimentaires prioritaires.
Information sur la publication [Ottawa : Health Canada], 2017.
Description [4] p. : col. ill.
ISBN 978-0-660-08960-7
Numéro de catalogue
  • H164-156/5-1-2017E-PDF
Numéro de catalogue du ministère 170194
Descripteurs Allergies
Seafood
Food safety
Demander des formats alternatifs
Pour demander une publication dans un format alternatif, remplissez le formulaire électronique des publications du gouvernement du Canada. Utilisez le champ du formulaire «question ou commentaire» pour spécifier la publication demandée.
Date de modification :