Firmness of candy licorice / Peter W. Voisey. : A58-4/396E-PDF

"The firmness of candy licorice samples was evaluated by a simple compression test in which the deformation for a force of 500 g was measured. Preliminary results show that differences can be measured by this method and that it may have potential in quality control applications. It also provides a simple rapid means of examining rheological characteristics. Further investigation is required to establish the effect of sample dimensions on the measurement"--Summary, page [1].

Lien permanent pour cette publication :
publications.gc.ca/pub?id=9.928470&sl=1

Renseignements sur la publication
Ministère/Organisme Canada. Agriculture Canada. Engineering Research Service, issuing body.
Titre Firmness of candy licorice / Peter W. Voisey.
Titre de la série Contribution ; no. 396.
Type de publication Série - Voir l'enregistrement principal
Langue [Anglais]
Format Électronique
Document électronique
Note(s) Caption title.
"Report number: 7319."
Includes bibliographical references (pages 5-7).
Information sur la publication Ottawa : Engineering Research Service, Research Branch, Agriculture Canada, August 1973.
Auteur / Contributeur Voisey, Peter W, author.
Description 1 online resource (14 pages) : illustrations, charts.
Numéro de catalogue
  • A58-4/396E-PDF
Descripteurs Candy -- Canada.
Food -- Canada -- Analysis.
Bonbons -- Canada.
Aliments -- Canada -- Analyse.
Demander des formats alternatifs
Pour demander une publication dans un format alternatif, remplissez le formulaire électronique des publications du gouvernement du Canada. Utilisez le champ du formulaire «question ou commentaire» pour spécifier la publication demandée.
Date de modification :