Food microbiology - targeted surveys : final report : bacterial pathogens in sprouts : April 2012 - October 2014. : A104-592/2014E-PDF

"Sprouts, such as mung bean sprouts and alfalfa sprouts, have been responsible for numerous outbreaks of foodborne illnesses around the world over the years. Contamination in sprouts often originates from their seeds, which are agricultural products. The sprouting process requires warm and humid conditions that are ideal for the proliferation of bacterial pathogens. Since sprouts are often consumed raw or lightly cooked, the presence of pathogens in sprouts can cause foodborne illnesses"--Summary, page 1.

Lien permanent pour cette publication :
publications.gc.ca/pub?id=9.938111&sl=1

Renseignements sur la publication
Ministère/Organisme Canadian Food Inspection Agency, issuing body.
Titre Food microbiology - targeted surveys : final report : bacterial pathogens in sprouts : April 2012 - October 2014.
Variante du titre Bacterial pathogens in sprouts
Type de publication Monographie
Langue [Anglais]
Autres langues publiées [Français]
Format Électronique
Document électronique
Note(s) Cover title.
"RDIMS#6664024."
Issued also in French under title: Microbiologie des aliments – études ciblées : rapport final : bactéries pathogènes dans les graines germées : avril 2012 à octobre 2014.
Includes bibliographical references (page 8).
Information sur la publication [Ottawa] : Canadian Food Inspection Agency = Agence canadienne d'inspection des aliments, [2014]
Description 1 online resource (8 pages)
Numéro de catalogue
  • A104-592/2014E-PDF
Descripteurs Sprouts -- Canada.
Salmonella -- Canada.
Escherichia coli -- Canada.
Pathogenic bacteria -- Canada.
Food adulteration and inspection -- Canada.
Demander des formats alternatifs
Pour demander une publication dans un format alternatif, remplissez le formulaire électronique des publications du gouvernement du Canada. Utilisez le champ du formulaire «question ou commentaire» pour spécifier la publication demandée.
Date de modification :