Household food consumption and Canadian greenhouse gas emissions, 2015 / by Jennie Wang and Abdoul-Razak Mamane. : CS16-508/2019-4E-PDF

"People generally think about transportation and industrial activities when they think about sources of greenhouse gas (GHG) emissions. They don’t necessarily think about emissions that were released during the production of the foods we eat. However, the emissions associated with restaurant meals, bread or the milk in the fridge can be attributed to household consumption and are termed indirect emissions"--Page 3.

Lien permanent pour cette publication :
publications.gc.ca/pub?id=9.880085&sl=1

Renseignements sur la publication
Ministère/Organisme Statistics Canada.
Titre Household food consumption and Canadian greenhouse gas emissions, 2015 / by Jennie Wang and Abdoul-Razak Mamane.
Titre de la série Environment fact sheets
Type de publication Série - Voir l'enregistrement principal
Langue [Anglais]
Autres langues publiées [Français]
Format Électronique
Document électronique
Note(s) Title from cover.
"Release date: October 9, 2019."
Issued also in HTML format.
Issued also in French under title: Consommation d'aliments des ménages et émissions canadiennes de gaz à effet de serre, 2015.
Includes bibliographical references (page 5).
Information sur la publication [Ottawa] : Statistics Canada = Statistique Canada, 2019.
©2019
Auteur / Contributeur Wang, Jennie, author.
Mamane, Abdoul-Razak, author.
Description 1 online resource (5 pages) : graphs.
ISBN 9780660328133
Numéro de catalogue
  • CS16-508/2019-4E-PDF
Numéro de catalogue du ministère 16-508-X
Descripteurs Food processing
Greenhouse gases
Environmental impact
Demander des formats alternatifs
Pour demander une publication dans un format alternatif, remplissez le formulaire électronique des publications du gouvernement du Canada. Utilisez le champ du formulaire «question ou commentaire» pour spécifier la publication demandée.
Date de modification :