Concentration and recovery of second press apple juice / G.E. Timbers. : A58-4/410E-PDF

"During the pressing of apples for the production of apple juice considerable quantities of sugar and other soluble solids are lost as waste in the pomace. One procedure to recover at least a portion of these soluble solids is to second press the pomace. Water is added to the pomace and soluble solids are recovered in the second press juice. This second press juice has several possible uses, for example, as a base material for fruit drinks"--Introduction, page [1].

Lien permanent pour cette publication :
publications.gc.ca/pub?id=9.921413&sl=1

Renseignements sur la publication
Ministère/Organisme Canada. Agriculture Canada. Engineering Research Service, issuing body.
Titre Concentration and recovery of second press apple juice / G.E. Timbers.
Titre de la série Contribution ; no. 410
Type de publication Série - Voir l'enregistrement principal
Langue [Anglais]
Format Électronique
Document électronique
Note(s) "Report number 7235."
Includes bibliographical references (page 8).
Information sur la publication Ottawa, Ontario : Engineering Research Service, Research Branch, Agriculture Canada, November 1973.
Auteur / Contributeur Timbers, G. E.(Gordon Ernest),1940- author.
Description 1 online resource (11 pages) : illustrations, photographs.
Numéro de catalogue
  • A58-4/410E-PDF
Descripteurs Apple juice -- Canada.
Jus de pomme -- Canada.
Demander des formats alternatifs
Pour demander une publication dans un format alternatif, remplissez le formulaire électronique des publications du gouvernement du Canada. Utilisez le champ du formulaire «question ou commentaire» pour spécifier la publication demandée.
Date de modification :