Food Safety Action Plan report : 2011-2012 targeted surveys - chemistry : melamine in selected foods. : A104-556/2012E-PDF
"The main objective of this targeted survey was to generate baseline surveillance data on the level of melamine in meat and seafood alternatives, meal replacements, protein powders, and snack products available on the Canadian retail market. Melamine is a synthetic chemical used in commercial and industrial applications. It does not occur naturally in the environment or in food, and is not permitted for use in food. However, it may be found in food at low levels as a result of its industrial uses, such as from fertilizers or as a by-product from the use of certain pesticides (e.g., cyromazine)"--Executive summary, page 2.
Lien permanent pour cette publication :
publications.gc.ca/pub?id=9.938024&sl=1
Ministère/Organisme | Canadian Food Inspection Agency, issuing body. |
---|---|
Titre | Food Safety Action Plan report : 2011-2012 targeted surveys - chemistry : melamine in selected foods. |
Variante du titre | Melamine in selected foods |
Type de publication | Monographie |
Langue | [Anglais] |
Autres langues publiées | [Français] |
Format | Électronique |
Document électronique | |
Note(s) | Cover title. "TS-CHEM-11/12." Issued also in French under title: Plan d’action pour assurer la sécurité des produits alimentaires rapport : 2011-2012 études ciblées - chimie : mélamine dans des aliments sélectionnés. Includes bibliographical references (page 15). |
Information sur la publication | [Ottawa] : Canadian Food Inspection Agency = Agence canadienne d'inspection des aliments, [2012] |
Description | 1 online resource (15 pages) : graphs |
Numéro de catalogue |
|
Descripteurs | Melamine -- Toxicology -- Canada. Food adulteration and inspection -- Canada. |
Demander des formats alternatifs
Pour demander une publication dans un format alternatif, remplissez le formulaire électronique des publications du gouvernement du Canada. Utilisez le champ du formulaire «question ou commentaire» pour spécifier la publication demandée.- Date de modification :