State of the science of titanium dioxide (TiO₂) as a food additive. : H164-341/2022E-PDF

"The purpose of this document is to summarize the state of the science concerning the safety of food-grade TiO₂ as well as to illustrate some key uncertainties. Rather than serving as a comprehensive overview of TiO₂ toxicity, it is intended to highlight and provide perspective on recent data, including those studies that have brought the safety of food-grade TiO₂ into question"--Scope, page 10.

Lien permanent pour cette publication :
publications.gc.ca/pub?id=9.912399&sl=1

Renseignements sur la publication
Ministère/Organisme Canada. Health Canada, issuing body.
Canada. Food Directorate, issuing body.
Titre State of the science of titanium dioxide (TiO₂) as a food additive.
Type de publication Monographie
Langue [Anglais]
Autres langues publiées [Français]
Format Électronique
Document électronique
Note(s) Issued also in French under title: État des connaissances scientifiques sur le dioxyde de titane (TiO₂) en tant qu'additif alimentaire.
"Food Directorate, Health Canada."
"Pub.: 220233."
Includes bibliographical references (pages 85-103).
Information sur la publication Ottawa, ON : Health Canada = Santé Canada, June 2022.
©2022
Description 1 online resource (180 pages) : colour illustrations
ISBN 9780660441214
Numéro de catalogue
  • H164-341/2022E-PDF
Descripteurs Titanium dioxide -- Toxicology.
Food additives -- Toxicology.
Coloring matter in food -- Toxicology.
Nanoparticles -- Toxicology.
Demander des formats alternatifs
Pour demander une publication dans un format alternatif, remplissez le formulaire électronique des publications du gouvernement du Canada. Utilisez le champ du formulaire «question ou commentaire» pour spécifier la publication demandée.
Date de modification :